Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Sommeren 2023 tilbyr vi sommerjobb for ungdom

For at alle skal få lik info og samme mulighet til å få jobb så har vi samlet all info her sammen med et skjema dere må fylle ut, få signatur fra foresatte - ta bilde av og sende på mail til ragnvald@matutdeling.no før fredag 9.juni kl 15.00 

Klikk her for å laste ned skjema - eventuelt får dere skjema på info møtet tirsdag 6.juni kl 17 på Hope4u, Trondheimsveien 332.

Vi har i flere år hatt ulike ordninger med arbeid med ungdom og vi avsluttet akkurat et prosjekt hvor vi forsøkte med provisjon. Dette betyr at vi allerede har 7 ungdommer som skal jobbe videre og som vil være med dere på de første vaktene. Vi kan desverre ikke love at folk får jobbe sammen da vi i første omgang må sørge for at nye går sammen med noen som har gjort jobben tidligere.

Det er ganske store krav vi setter til de som skal jobbe siden vi både ønsker at det skal produserer pizza, kanelboller, selge klær og ordne escaperoom. I tillegg skal det stekes vafler og serveres gratis kaffe ute i helgene. Det skal være 2 eller 3 ungdommer som jobber sammen - litt avhengig om det er kurs m.m. samtidig.

Arbeidstider:

Onsdag, torsdag og fredag 16 til 18. Det kan komme en pizzabestilling kl 18 og vi ønsker da at du låser butikken og fullfører pizzabestillingen og da jobber frem til 18.30 - selvsagt med betaling for en halv time ekstra.

Lørdag og søndag har vi åpent 12 til 18 og her kan vakten deles mellom 12 -15 og 15 til 18. Det kan også her skje at bestilling kommer kl 18 som vi ønsker skal selges og kan gi en halvtime ekstra med lønnet arbeid.

Så fort du har fått jobben må du registrere på internett alle tider du KAN jobbe i det hvite feltet under dittnavn. En uke før, eller tidligere, vil navnene som skal jobbe komme i GULT felt.

OBS: Det er rundt 15 ungdommer totalt som skal jobbe så vi kan desverre ikke love jobb hver uke. Det er alltid 2 på jobb

Hvis du IKKE kan møte til DIN vakt så MÅ du skaffe en annen som kan jobbe. Ved sykdom gi beskjed til Ragnvald på sms 95751335 så tidlig som mulig.

Vi skal ha noen kurs for barn i alderen 10 til 13 år som vi gjerne skal ha noen av dere til å holde - dette blir i de samme åpningstidene.

Enkelt kunst og redesign på symaskin
Enkelt bake kurs 
Enkelt maling og sying kurs
Musikk kurs
Dansekurs
VR briller og gaming


Hvis du kan noe om dette så er det flott, men selvsagt ikke et krav - vi ønsker bare å vite hva du liker å gjøre.
Infor om barnekursene kommer på www.fun4u.no

Vi skal også ha noen andre kurs for ungdom, men dette kan du se på www.ulos.no 

Gjensidigestiftelsen har gitt Matutdeling penger til dette under forutsetning at vi også gir et tilbud til dem som ellers ikke ville få mulighet for en sommerjobb.  Gi beskjed om dette gjelder deg.

Lønn

Det er gjensidigestiftelsen som har gitt oss penger og vi har derfor mulighet å betale en enkel lønn. Dette er minstesatsene arbeidstilsynet har for arbeid med servering av mat:

14 år: 97 kr
15 år: 110 kr
16 år: 118,08 kr
17 år: 127,58 kr
18 år: 141,84 kr

Siden vi er en frivillig organisasjon har vi anledning til å betale ut godtgjørelse for arbeid i organisasjonen inntill 10.000 kr pr person pr år. Dette betyr at vi ikke trenger å registrere dette som lønn og det beregners derfor heller ikke feriepenger av beløpet. Ungdommene trenger heller ikke å levere skattekort.

Det er regnskapskontoret Progressum i Eidsvoll som ordner med utbetalinger så for å få lønn må et skjema sendes inn som vedlegg på epost etter egne regler. Skjema sendes inn 15.juli og 15.aug og betales ut etter ca 10 dager pga administrasjon.

Arbeidskontrakt
Dere får en standard arbeidskontrakt, men det er altså viktig å presisere at ungdommene ikke er ansatt på ordinære jobb vilkår, men vi bruker bestemmelsene om arbeid i en frivillig organisasjon under 10.000 kr

https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/arbeid-trygd-og-pensjon/hobby-ekstrainntekt-og-smajobber/mottar-du-lonn-fra-en-frivillig-eller-veldedig-organisasjon/ 

 

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgaver ungdom ons – tor – fre for 2 personer

NR 1: Kjøkken ansvarlig ( venstre kolonne) på det gule

- Lage 4 pizza bunner så alt er klart til bestilling ( de som ikke brukes legges i stor fryser på boden)

-  Lage kanelsnurrer når det ikke er noen pizzaer i bestilling

-  Kjøre oppvaskemaskin og sørge for at det er rent og pent på benker

-   Sette på vaskemaskin inne på toalettet – øverste med mopper – og nederste med filler – husk å henge opp ( Dette gjøres kun når det er nødvendig)

-  Gjøre klart pizza rommet for salg mellom 16 og 18

-   Kvittere på hygiene kontrollen på kjøkkenet at alt er vasket

Nr 2: Butikk ansvarlig

-   Escaperoom – sjekke at alt er ok

-   Svare på mail og sms på telefonen

-  Sjekke hvem som skal på kurs og legge det inn på oversikten

-  Vaske over gulv hvis det ikke ser pent ut – vaske over toalett - støvsuge teppe

-  Legge inn flere varer på tise for Genz 4u – og svare de som har spurt om ting

-  Svare på andre mobilen de som vil kjøpe på tise for Hope4uHope4u for Vintagebutikken – der trenger dere ikke legge ut – det gjr jonatan

- prise klær i Ungdomsbutikken - men IKKE prise klær i vintage - det er kun for de som Ragnhild har gitt ansvar

KURS for 10 – 15 åringer : DERE SKAL HJELPE TIL

Nr 3 UTE person / kurs person

Onsdager er det kreativt kurs i søm, redesing, kunst m.m. – her er det to voksne som gjør mye, men det trengs også hjelp

Torsdager er det musikk kurs på traktorstallen – rett overfor magob – dere må gi beskjed om at de må gå ned dit hvis de har kommet feil

Fredag er det data VR kreativ samling på Hope4u – DERE må da sette frem bærbare data, VR briller, og ulike spille på ungdomrommet sammen med Wee spillet på skjermen

Arbeidsoppgaver i tillegg lørdag og søndag når det er 3 personer

-          Salg av vaffel ute – skjøteledning – vaffelgjern – vaffelmiks 

-          Gratis kaffe til alle

-          Reklamer for pizza salg

-          Sette ut 4 stativer med klær og følge med på dem

Info sider

Vi har en egen oversikt for hver av aktivitene som du må sette deg inn i når du tar kurset

  • en side med info om salg i butikkene
  • en side med info om viktig hygiene ting
  • en side med info om escaperoom, Tise, Genz4u og kursene (denne siden kommer snart)

Disse sidene er for opplæring. Til det daglige arbeidet MÅ du følge med på info siden vi har på facebook om arbeidet på Nebbenes og messanger gruppa hvor info kommer ut. Det er viktig at du sørger for å bli registrert på begge disse. 

HUSK: Det er ingen spørsmål som er for dumme. Det hender Ragnvald er opptatt og svarer sent så det går fint å spørre om ting til messangergruppa så er det alltid noen andre som også kan svare.

Kurs

For å kunne jobbe må man gjennomføre 2 kvelder med kurs som det ikke er betalt for.

Første kveld er pizzakurs og hygiene kurs

Andre kveld er det  salgskurs, escaperoom kurs og i tillegg må man vise at man kan lage pizza helt fra bunn til ferdig pizza.

Første kveld er felles for 5 personer, mens andre kveld gjennomføres sammen med en av de som er kvalifisert 

Verdier og holdninger

Hope4u og Matutdelingen er kristne organsiasjoner som har viktige verdier som vi forutsetter at ungdom også forholder seg til selv om det er fritt for deg hva du tror på.

Det viktige er at vi har et stort hjerte for de som lider og vi har derfor alltid mulighet til å gi bort en kopp kaffe og en vaffel hvis noen har det litt vondt. Det er samtidig også viktig med ærlighet, tålmodighet og vilje til å hjelpe. 

Det er viktig for oss at vi snakker pent om kunder og de som er innom, og at vi ser muligheter og ikke uffer oss.

Hvis du virkelig oppdager noen som er i krise skal du informere om at man kan få mat gjennom www.matutdeling.no  - de kan lese info der.

Er det noen som ikke har klær så kan du også sende en melding til Ragnvald på 95751335 så kan han ordne så de kan få dette gratis - men det er kun i spesielle ordnigner - og kun fra lageret på Mago etter spesiell avtale.

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn