Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Prosjektet Agent i eget liv

Prosjektet har 2 hovedfokus som igjen er delt i flere deler.

Prosjektet har også et kurs delt i 4 deler. 1, 2, 3 og 4

A: Vi hjelper mennesker å bli agent i eget liv. Gjennom tett samarbeid med matutdelingen og
Ankerplassen kjenner vi nå rundt 280 personer som ikke har råd til mat og klær. Mange av disse sliter med å komme i gang med arbeidstrening. Vi har et lavterskel miljø som er basert på de 4 ferdighetene som er knyttet til teorien om Agency ( se over). Vi har kontakt med organisasjoner, bedrifter og folk (kunder) som ønsker å tenke miljøbevisst og vi har kontakt med flere bedrifter som kan ha bruk for mennesker som kan vise at de kan ta i et tak.


B: Vi gir unge og voksne mennesker et alternativ i kast og bruk samfunnet som vi lever i. Vårt alternative klesutvalg er ikke bare positivt for de som liker retro og gammel mote, men like mye for de som ønsker å leve et liv mer basert på gjenbruk og ser at det er veldig mye energibesparelse og miljøgevinst i å satse
på brukte klær. Tjenestene vi tilbyr i tillegg til hovedproduktet er sentralt både for å gi relevante utfordringer til de som skal utvikle seg som kundebehandlere, og for kunden som kan forvente å få mer service enn i en normal klesbutikk. Bli ny time med fotoshoot, reisende klesbutikk spesielt for eldre og syke mennesker, samt dårlig samvittighet pakken som travle 40-50 åringer kan kjøpe til sine gamle foreldre hvor vi leverer
kaffe, rundstykker og noen nye klesplagg til de som sitter hjemme. Det siste vi tjener på er salg av finere klær gjennom Ties, Finn eller andre kanaler. Så lenge fortjenesten går rett til konseptet med å bygge opp mennesker er det ikke noe problem å selge klær også på andre måter enn for 20 kr i butikken.

Flere detaler om våre tjenester ( punkt b)

a) Salg av klær koster 20 kr pr pose noe. Vi selger til ALLE, men maks 3 poser pr gang.


b) Bli ny fotoshoot koster 1000 kr pr gang og vil i utgangspunktet være perfekt for 40, 50 eller 60 års lag. Vi stiller med fotograf, designer og ubegrenset med klær. Egne folk laster opp på nettet og skriver ut en hyggelig bli ny brosjyre som man får med hjem sammen med klærne.


Alle som betaler 1000 kr for dette vet godt at det går til en sosial entreprenør og at de som jobber ikke er eksperter, men kan gi et helt greit resultat.

c) Reisende klesbutikk for eldre og syke basert på at en av våre konsulenter kommer ut til en som er gammel eller syk og ikke kan komme ut. Vi snakker litt om hva kunden ønsker og konsulenten kobler opp sin ipad til online visning i butikken ved at de eldre eller syke ser på skjermen mens en på butikken går rundt og viser. Så velger man ut det man ønsker og vi leverer.

Denne tjenesten tror vi blir veldig populær og selv om det er flere i gruppen som ikke har altfor god råd så er ofte problemet at de ikke kommer ut – og ikke nødvendigvis at de er fattige. Denne gruppen kan derfor betale. Vi tar 500 kr for hver konsultasjon og kunden vil da få over 20 klær noe som vil være en god deal for begge.


d) Dårlig samvittighet er en tjeneste som betales av barn til eldre. Disse 40-50 åringene har ofte dårlig samvittighet for at ingen besøker deres foreldre. Foreldrene er kanskje ikke så dårlige så de vil gjerne få noen nye klær hver uke sammen med en kopp kaffe og rundtstykker som konsulenten sitter og koser seg med sammen med den eldre. Denne tjenesten tenker vi skal koste 500 kr pr måned for et besøk, eller 1000 kr pr måned for 2 besøk. 


e) Salg av fine brukte kvalitetsklær Ties, Finn eller andre sosialmedier, og kanaler. Så lenge fortjenesten går rett til konseptet med å bygge opp mennesker er det ikke noe problem å selge klær også på andre måter enn for 20 kr i butikken. Vi ser at vi får inn mye flotte klær som kan selges for rundt 300 kr pr stk.


Frakt vil vi ta ekstra for, eventuelt kjører vi det ut for et gebyr kombinert med de andre tjenestene.

Se mer info på www.secondhandmago.com og www.bliny.org 

Agent i eget liv henter sitt teorigrunnlag fra Bandura sin teori om agency.

Agent i eget liv har også sitt eget kursopplegg som består av 4 deler

Agent i eget liv del 1
Agent i eget liv del 2
Agent i eget liv del 3
Agent i eget liv del 4


 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn